Påskbakelse 6 personer
Räkbakelse
12
skivor formfranska
75 g
majonnäs
1/4 dl
vispgrädde
2 msk
Kalles kaviar
1 msk
hackad dill
2 msk
hackad rödlök
Dekoration: ostbågar, räkor, röd/svart kaviar dill och citron
Ta med
hjälp av ett glas ut en rundel ur varje brödskiva. Blanda resten av
ingredienserna till en smet. Fördela hälften av smeten på sex av rundlarna.
Lägg på
de övriga som ett lock. Bre sedan smet ovanpå och på sidorna.
Täck
över med plastfolie och låt stå i kylen i ett dygn. Ta ut bakelserna ur
kylen
nästa dag och rulla dem i finhackade ostbågar. Dekorera med räkor,
kaviar;
en tunn skiva citron och en dillkvist
Ninas Pizzapannkaka
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 ägg
½ tsk salt
1 msk margarin
1 stor gul lök
(men jag tog rödlök för den är snällare mot magen)
1 burk krossade
tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
4 dl lagrad ost
Häll hälften av mjölken i en bunke, häll i vetemjöl och
vispa blandningen slät tillsammans med äggen.
Blanda i resten av mjölet och saltet. Låt gärna stå och
svälla en stund. Smörj en långpanna väl.
Sätt in pannkakan i kall ugn och sätt ugnen på 225°
grädda i ca 30 min.
Smeten ska vara
stel när du tar ut den. Hacka löken och låt den svettas i margarin,
koka ihop lök,
tomater, tomatpuré, oregano och basilika.
Tag ut pannkakan
ur ugnen och strö över hälften av osten och häll på tomatsåsen,
strö över resten
av den rivna osten och grädda vidare i ca: 15 min.
Smula ev. över
lite extra oregano.
Grundrecept
för mousse.
4
portionsformar.
200 gr. Råa,
skalade grönsaker, rötter eller frysgrönsaker
2 dl. vispgrädde
salt o peppar
efter egen smak
1-2 ägg.
Riv eller
finfördela gröns. el. rötter. Koka dem i grädden.
Ju mer
finfördelade desto kortare koktid.
Koka tills de är
helt mjuka. Pureéa allt i mixer.
Smaka av med
salt o peppar och blanda ner ägg.
Fyll i mycket väl
smorda portionsformar. Täck med al. folie.
Grädda i
vattenbad på nedre falsen 175
°
25-30 min.
Stjälp upp.
Garnera med ex. gravad lax.
Servera cremefraichesås till.
Pannkaksrulle.
8
dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 ägg
½ tsk salt
1 msk margarin
♦♦♦
Gör din egen köttfärssås
på 500 gram malet kött.
♦♦♦
Häll hälften av mjölken i en bunke, häll i vetemjöl
och vispa blandningen slät tillsammans med äggen.
Blanda i resten av mjölet och saltet. Låt gärna stå och
svälla en stund.
Smörj en långpanna väl.
Sätt in pannkakan i kall ugn och sätt ugnen på 225°
grädda i ca 30-40 min.
Gör en köttfärssås( din egen) som du reder av,
så den blir ganska tjock. Bred den över pannkakan,
rulla ihop som en rulltårta. Skär i lagom tjocka skivor
och
ät med en grönsallad till.
Går bra att frysa.
Min Svampsoppa.
Bryn 2 skivade lökar
och en stor näve
torkad svamp
1 liter buljong
salt o peppar
3 dl grädde
3 st tomater i
bitar el. 1 brk. tomatkross.
Koka
5-10 minuter.
Gourmérulle.
370 gr. majonnäs
150 gr. keso
140 gr hackat
äpple
100 gr. isbergs
/ salladskål
50 gr. strimlad
purjo
200 gr. kokt
potatis
20 gr pepparrot
50 gr. chilisås
100 gr rostbiff
el skinka
creme fraiche
Rulla in i
tunnbröd till en rulle.
|